петак, 9. март 2012.

Царева нова владост


Latinica

















3 коментара:

  1. Ovo već postaje previše dobro :D No comment :)

    Svaka čast, meni je ovaj strip već sada kultni.

    ОдговориИзбриши
  2. Respekt Деришту, ima zaista sjajnih stvari koje sam još ranije vidio i koje su me oduševile i pored toga što se dobar dio kosi s nekim mojim uvjerenjima :) E sad, baš zbog toga (uvjerenja), po mome fali malo objektivnosti. Sad ću ka' one babe na radničkim protestima s početka devedesetih (imenom): Milutine! ;) A što su ovi akademici objavili? Koja su to naučna dostignuća CANU osim resarskih tomova knjiga đe čak profesori (akademici) književnosti u istom tekstu brkaju ekavicu i ijekavicu - ono što se u osnovnoj školi uči. Po meni kvalitet ne odskače ni u čemu osim ako se ne gleda po nečem drugom. A ako se ne gleda po tom "drugom" (nacionalnom), ka' što lično ne gledam, priča o akademijama mi je potpuno irelevantna pošto ne cijenim nešto našu "naučnu elitu"...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 'Ајмо овако - Лијепа ствар код стрипа је што ликови могу да изговоре и оно са чим се творац не слаже. Ја сам мишљења да из буџета за све академике треба да се издвоји тачно нула евра. У систему гдје је на буџету нула академика, свака група има жељени проценат, свако је у поређењу са сваким равноправно заступљен и нико нема право да се буни.

      Медаље и признања о државном трошку само су маска за оно што се стварно дешава кад академик добија новац од "државе" - он га проси, а "држава" краде од оних који зарађују да би му дала.

      Академици који просе се и сами вреднују еврима, тако да нећу унизити ничије уздигнуто мишљење кад кажем да академика треба вредновати новцем, али не новцем који је ИСПРОСИО, него новцем који је ЗАРАДИО.

      Избриши