уторак, 6. септембар 2011.

Већина већине


Latinica


Десеторо људи кренули су на неко саучешће и, да се неко од њих не би осјећао непријатно кад тамо стигне, одлуче да се обуку једнако. Њих десеторо су један слободни мушкарац, двије слободне дјевојке, и два брачна пара са по двоје дјеце – један са кћеркицама близнакињама од по три године, и други са сином у основној школи.

Договор је пао да већина изгласа дрес-код. Даме, њих шест, рекоше „ми смо даме, ми смо у већини – а и природа нам је дала наклоност ка моди – ми ћемо да одлучимо за све“. Демократски - сви се сложише.

Мушкарци се повукоше, а шест дама остадоше да вијећају. Мајка двије дјевојчице примијети да је осим ње и њене двије кћерке и једна од слободних дјевојака црнокоса, те се, демократски, договорише да црнокосе жене одлуче за све. Друга, црвенокоса мајка и плавокоса дјевојка се повукоше, а остало четворо остадоше да се договоре.

Шта сама дјевојка има да се пита у групи у којој су сви остали чланови породице? Она сама препозна да јој у тој групи није мјесто, па се повуче и остави мајку и кћерке да одлуче.

Чим су остале саме са мајком, кћерке, иначе ћутљиве у присуству странаца, викнуше у глас: „ИДЕМО ГОЛИ“!

И сви одоше голи на саучешће.

Нема коментара:

Постави коментар