среда, 12. децембар 2012.

Винтиџ колекшн


Latinica


Имао сам идеју да, по узору на "унапријед изношене" (да не кажем, да опростите, при-ворн) и "унапријед подеране" (акхм, при-торн) фармерке, са неким хипстер трендсетером из Новог Пазара пласирам дизајнерску колекцију унапријед попишаних модела-  са тамном флеком у предјелу гдје би нафураним студентима, да је среће, требало да стоје муда.

Убијеђен сам да би прошло. Панталоне које изгледају као посране већ се носе, раме уз раме са панталонама које се везују ближе кољенима него струку и овогодишњим моделима који се од прошлогодишњих разликују по томе што ове године број М стоји на етикети некадашњег броја XS.



Познајем особу, кунем се, која је у клиници у Мељинама оперативно скинула диоптрију, и данас носи огромне социјалне наочаре са стаклима дебљине дна од боце, без диоптрије. Неко то назива хипстеризмом, за мене је то апотеоза дебилитета.

Охохо, је ли то Дериште постао фешн блогер? Фешн курац мој. Ово је исти онај фешн који су у своје перо биле бермуде са ресицама, купаће гаће до испод пазуха и дречаве тренерке. Само сачекајте, доћи ће вријеме и за њих - оно што је данас демоде, сјутра је "винтиџ", јер та ријеч у главама трендгетера не означава добро очувану евергрин вриједност, већ само било шта што је једноставно старо.



Разлика између препознавања старих вриједности и оваквог просеравања је у лимитирању употребљивости. На једној страни је неко ко вози и пицани стару бубу, слуша стару музику и носи цераду кад пада киша, а на другој неко ко носи дискмен, наочаре без диоптрије, гаће преко панталона (Супермен је престао, хипстери могу да почну) и убада огромну "винтиџ" бакелитну слушалицу у Ајфон пет са плетеном футролом. Једни то раде јер им се свиђа, а други јер мисле да треба да им се свиђа. Једни ако имају друга педера, имају га јер им је друг. Други имају друга педера јер је педер.



Не знам како то обично иде, али мени нешто што ме стеже, жуља, сврби или ми смета никад не може бити модерно. Ако мислите да вас нешто што вам смета чини квалитетнијим, то је признање да ви сами по себи немате квалитета. Такав хипстерај је исто што и глумити да имате говорну ману или да сте ретардирани, јер вам је неко рекао да је то модерно. Дани нас дијеле од тренутка кад ће се у моду вратити знојаве пичке са длакавим жбуновима број 46, и неки нови (или исти ови) хипстери ће балити од жеље да у њих утакну своје огромне "Битс бај Доктор Дре" слушалице.

2 коментара:

  1. E!.. straUa ... ;)

    Bravo delijo ..

    Pozdrav od Gavra ..

    ОдговориИзбриши
  2. Pavo da ti kažem. Uželeo sam se dlakave pičke. Početkom 90tih je obrijana bila retkost. I stoga je bilo uzbudljivo. Sad ga više preteraše. Zaboravih kako pička sa mufom izgleda.

    ОдговориИзбриши