недеља, 3. октобар 2010.

Три корака турбо-фолка


Latinica

Турбо фолк волите или мрзите, али сви знате да је ту. Да бисте увели ваш производ у широке народне масе и постали турбо-фолк, пратите три следећа корака.

1. Освојите обожавање Цигана. Дајте им производ бесплатно, или учините да сви цигани завиде Алфа Циганину на томе што ваш производ има (а они нему).

2. Побрините се да обожавање цигана прерасте у обожавање дјеце, таксиста и уличара. Рекламирајте се кад родитељи не гледају и постарајте се да Алфа Цигани довољно дуго (кад је турбо-фолк у питању 15 дана је довољно дуго) користе ваш производ да таксисти и уличари "схвате" да је кул.

3. Нервирајте све који немају ваш производ. Особина да иритира оне који га немају, не користе или не подржавају кључна је у устоличавању једног производа или услуге као турбо-фолк феномена.

Итерирајмо неке старе и нове турбо-фолк феномене на овај начин:




Љуба Аличић:
1. Цигани вриште "циганин сам - ал наааааај лепшиииии"

2. Дјеца звижде Љубу на путу до школе. Таксисти га пуштају. Уличарима мобилни звони ове стихове.

3. Остали се придружују клану, или сваки пут кад чују Љубин величанствени трилер по мало умру.



"Максерице" (Nike Air Max)
1. У чергу улази Алфа Циганин (средњи слој просјачког картела који је 100 марака уштекао одричући се сапуна и пасте за зубе читаву зиму и љето) носећи дречаве "најке" са провидним ђоном. Остатак черге може само да му завиди. Срећници који су штедјели дјеци за храну дају тај новац и купују овај величанствени комад обуће.

2. Уличари одмах прате. Постаје немогуће дати гас у такси возилу без патике која на лицу мјеста демонстрира поставку, рјешење и провјеру задатка пуњења ђона ваздухом. Мушкарци без максерица у одјељењу бивају проглашени педерима и избјеглицама.

3. Ономе ко нема "максерице" (а не завиди онима који их имају) јежи се свака длака на тијелу сваки пут кад чује шкрипање и шљапкање пробушених ваздушних ђонова, мјесецима после прве кише у сезони турбо фолка.





Октобар је диван мјесец за нове турбо фолк традиције:




Клик-клак
1. Генијални продавац играчака на улици сјетио се да петорици циганчића бесплатно да клик-клак. У року од пет дана читава черга практикује вјештину сударања пластичних лоптица.

2. Уличари, дјеца у школи и таксисти на паузи почињу да се занимају овом играчком, охрабрени јасно израженом чињеницом да то што раде нервира све остале.

3. Кад чујете убрзавајуће кликање "клик-клака" или вам скочи притисак, или из џепа извадите и свој клик-клак и, као пси који једни за другим почињу да лају, придружите се журци.

Нема коментара:

Постави коментар