петак, 21. јун 2013.

Авенџерси из Пазара на СпејдерМеновој свадби


Latinica

Човјек од челика. Ем је актуелан, ем је квинтесенцијални суперхерој. Бржи од метка, снажнији од локомотиве, у стању да прескочи највишу зграду. Није ни птица, ни авион...

Посечељ

...то је спешлмен. У преводу "посебно чељаде", од милоште "Посечељ".

Прогноза технолошког тржишта у великој мјери ослања се на анализу онога што се производи у кинеским фабрикама и покушајима да се пронађе наручилац те робе како би се сазнало шта тај неко спрема. Шта бисмо све могли да закључимо кад бисмо анализом онога што се производи у њиховим фабрикама играчака прогнозирали будућност индустрије стрипа и филма?

Као прво, да је нови филм о Супермену био толико успјешан да се већ сад спрема наставак. Радни назив филма је Супермен: Бетмен.



У кутији су и машинка и узи, јер у филму Супермен:Бетмен, Супермен иде на свадбу у Беране. Пошто аеродром у Беранама не ради, па летење не долази у обзир, морао је да се снађе за друго превозно средство:

Ђиха, ђиха, четир' ноге
машинка и узи
из Пазара Супермен је
дојах'о у Тузи

Ако мислите да је ово најгори спој јунака и превозног средства (чак и ако изузмемо искуство које је Кристофер Рив, први супермен имао са коњем), обећавам вам да ћете се до краја текста увјерити да може и горе. 

Свадба на коју је Супермен кренуо није обична свадба, већ свадба једног од највећих суперхероја свих времена: Спејдер Мена.



О суперхеројским подвизима Спејдер Мена након што га је ујео радиоактивни паук зна се много. Мало је познато да је он и прије него је добио надљудске моћи био маскирани осветник. Умјесто мреже се, наравно, користио пушком:

Овога није било у филмовима
Услиједиле су фазе борбе мрежом, пењање по зградама уз помоћ отпушивача за ВЦ шољу, ношење џет-пека, камени оклоп са боксерским рукавицама...



И на крају, фаза кибернетског оклопа у серијалу "Господар семафора", са кратким излетима у руковање другим саобраћајним знацима, свјетлосном сигнализацијом и бензинском пумпом.



Бионички оклоп са друге планете
страшне смрти се бој,
ако не запамтиш четири ријечи
зелено:иди, црвено:стој


Радиоактивни паук је дошао из милости, након што се на Спејдер Мена сажалио његов пријатељ Роберт Коп. Роберт Коп је сматрао да је Спајдернатор брука за све киборге овог свијета. Прича се да је паука купио новцем који је зарадио у најпопуларнијем филму о себи:


Спејдер Мен се, прије костима по коме је данас познат, окушао и са четири мање успјешна костима. Пошто се боје нису слагале, овај серијал се звао Spader-Man: unmatched.


 
Супермен и Спејдермен упознали су се у чувеном тиму суперхероја: Алијанса осјећаја правде. Тим су чинили, осим њих двојице, још и Бетмен, плави Моћни Ренџер, Шрек и плаво ауто из цртаног филма Cars.

Што Бетмену под руку утекло
Спајдермене у мрежу уфаће.
Што кроз мрежу некако је прошло
Супермене погледом опржи
А ренџере са аутом плавим
придонесе љуте шљивовице
напише се, заборави Шрече
од пијанства колико је ружан.

Након што су закључили да је овај тим неозбиљан и да шрек, ренџер и ауто не смију бити у њему, наступила је реформа. Шрек је ухватио везу и остао, а плави ренџер и плаво ауто су избачени и замијењени жутим ренџером и жутим аутом.



Трећа генерација донијела је веће промјене. Шрек се набилдовао и промијенио име у Хулк, Супермен, ренџер и ауто су отишли, а у тим су дошли Мистер Инкредибл и The Thing из фантастичне четворке. Пошто је група имала једног члана мање, одлучили су да набаве пушке.

The Thing је, као што се види са слике, имао проблема са вратним мишићима

Проблеми са ишијасом натјерали су The Thinga да напусти екипу, а Хулк је одустао због скандала са стероидима. Екипи се придружио Баз Лајтјир. Чињеница да је екипа сведена на четири члана натјерала је њене чланове да набаве и сјекире.

На играчки испод виде се четири алтернативна Бетменова костима. На играчки изнад такође.


СпејдерМену је растанак од Супермена тешко пао, па је напустио групу и отишао у кину да се бави рибарењем и ауто-лимарством


Остатак Алијансе осјећаја правде промијенио је име у Суперменова велика алијанса, у сјећање на свог првог члана. Алијансу су чинили њени стари чланови Леонардо и Шрек, The Thing који је у међувремену преболио ишијас, те плави, црни, зелени и још један плави моћни ренџер.



Примијетићете да у групи нема жутог ренџера и Бетмена. То је зато што је на помолу било поновно обнављање старог пријатељства и окупљање ол стар екипе у ултимативну Алијансу: Супермен, СпејдерМен, Жути Ренџер, Људска Бакља, The Thing и Бетмен, наоружани златним мачем, златном сабљом, златним пиштољем, златним бодежом и златним вибратором.


Пријатељство између Спејдер Мена и Супермена одржало се све до Спејдерменове свадбе, што свједочи и ова фотографија са вјенчања: 

Баз Лајтјир у вјенчаници, Бетмен у љубичастом и Леонардо у црвеном.

За крај ове дивне приче, обећао сам вам горег хероја и превозно средство од Супермена на коњу:

Ти-Ну Ни-Ну Ти-Ну Ни-Ну



11 коментара:

  1. Vi, Gospodine, ste moj - heroj :D
    Odlican tekst, vrlo poucan

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман25. јун 2013. 14:30

    ima jedna epizoda alternativne istorije (Superman: Speeding Bullets) u kojoj malog Kal-Ela nađu Tomas i Marta Vejn i daju mu ime Brus. Kad ih zlikovci ubiju, mali poraste u Betmena ali je u duši Supermen. To ti je, što se kaže, identitetsko pitanje :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман26. јун 2013. 03:48

    Genijalno napisano i vrlo poučno štivo za čitanje :D

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман1. јул 2013. 07:44

    "Ђиха, ђиха, четир' ноге
    машинка и узи
    из Пазара Супермен је
    дојах'о у Тузи"

    KRALJINO!!!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман11. јул 2013. 05:25

    Pa umro sam. Ovo je bre istraživačko humorističko internet pisanije, VRH

    ОдговориИзбриши
  6. Ne odlazim dok ne saznam da li su se plavi auto i beli motor sa holandskom zastavom smuvali.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман4. март 2014. 08:25

    Spejdermen unmatched - moje stranice su odletele u orbitu.

    ОдговориИзбриши