петак, 2. децембар 2011.

Цурице


Latinica

Чак и они који причају о “родној једнакости” знају да је рат полова присутан на сваком кораку. У огромној већини животних дисциплина оба пола су мање-више равноправна, али постоје неке ствари у којима један пол другоме не може ни да се примакне. У једној од првих дисциплина, саморекламирању, мушкарци немају шта да траже.

Жене су толико доминантне кад треба представити да је оно што раде исправно да је просто невјероватно како и један мушкарац уопште може да успије у животу. Све почиње од најранијег дјетињства:

facebebe
фаце које правите кад видите бебе различитих полова

Чим мало порасту и почне да се тражи кривица за оно што су дјеца урадила, саморекламирање дјевојчица пређе на следећи ниво – мушка дјеца су увијек крива. Дјевојчица која “прави кафу” и умасти све играчке у блато – “домаћица”. Дјечак који се испрља играјући се (играјући фудбал или, у мом случају, сједећи на лопти) – “глибов”.  Ако се, далеко било, дјечак и дјевојчица потуку, ко је крив? Дјечак, наравно.

Са одрастањем почиње да се прави и физичка разлика између полова, а самим тим се рачва и перцепција родитеља о синовима и кћеркама: другачије се реагује на неуспјехе у школи, више је расположења да се чује образложење дјевојчице за нешто лоше што је урадила, дјевојчице се више питају око онога што облаче (ја сам најчешће носио оно што је родбина сматрала да треба да носим, и нисам имао право да се буним јер је млађи брат био осуђен да му стајлинг буде одређен одјећом која је “претекла” мени)… Професор ће лакше реаговати ако ухвати дјевојчицу да преписује, него дјечака.

Ако дјечак пише по клупи, он је вандал. Ако дјевојчица ради исто – заљубила се. Ако дјевојчица у пубертету настави да се игра са луткама или спава са медведићем – креативна је. Ако дјечак настави игре из раног дјетињства након што му се спусте муда – педер је.

Пубертет је, ипак, мјесто кад селф-маркетинг постаје кристално јасан. Ево референтне табеле о закључцима родитеља за исте ситуације у одрастању дјевојчице и дјечака.

Радња / пол

Женско

Мушко

Плаче Емотивна је Педер
Затворена врата од собе Сунашце прича са другарицама Манијак дрка
Предуго је у купатилу Срећица плаче Гад дрка
На компјутеру по читав дан Паметница истражује Кретен нема пријатеља (или дрка)
Не иде му/јој се у школу, каже да се не осјећа добро Лези кући, срећице, хоћеш да ти донесем неки филм? Пиј чај и марш у школу
“Остаћу са друштвом после школе” Мора да ће да уче Мора да ће да се дрогирају
Вратио/ла се пијан/а кући Неко јој је подвалио, нека се наспава, јадница Породични састанак! Јебаћу му матер.

Кад поменух дркање (о коме се одавно каним да развезем и посебни чланак), ту се самомаркетинг најбоље огледа. Иако наука каже да мужјаци за тим имају више потребе од женки, из неког разлога, ако у женском друштву нека од њих извади ово

gumenikurac
(гумени курац)

изазваће осмијехе и започети веселу причу, док ће мушкарац који у друштву и помене, а далеко било извади ово

gumena picka

бити, у најмању руку, прозван перверзњаком и јадником, након дугог, осуђујућег момента тишине.

Вибратор као поклон другарица за рођендан дјевојци је шала. “Флешлајт” као поклон од другова за рођендан мушкарцу је провокација. Женски полни орган код мушкараца изазива страхопоштовање. Мушки полни орган је женама смијешан.

У зрелијим годинама жене развијају неку врсту међусобне блискости по полу – ако се преселе у мјесто гдје не познају никога, мушкарцима ће требати прилично много времена да пронађу некога кога могу звати пријатељем. Жене ће, на другој страни, врло брзо пронаћи начин да се (да ли због заједничких интереса или због заједничке одбојности према истој особи) зближе и спријатеље.

Много је животних дисциплина у којима су жене сналажљивије, упорније, способније и боље од мушкараца. Мој разредни старјешина и професор анализе из средње школе (написао бих му име, да нисмо десет сантиметара испод гуменог курца) добро је то знао док је поступао по строгим, али јасним и правичним моралним критеријумима који су били једнаки за оба пола. Свијет почива на родној равноправности, али не и на родној једнакости. Ова два појма су толико другачија и супротстављена један другом да је најбољи начин да нарушите равноправност да инсистирате на једнакости.

9 коментара:

  1. "Женски полни орган код мушкараца изазива страхопоштовање. Мушки полни орган је женама смијешан."

    ОдговориИзбриши
  2. "Cвијет почива на родној равноправности, али не и на родној једнакости. Ова два појма су толико другачија и супротстављена један другом да је најбољи начин да нарушите равноправност да инсистирате на једнакости." Sve si objasnio!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Mogao bi da ubaciš i fizičko zašto smo stalno mi muškarci morali više i bolje od devojčica zašto nisu kriterijumi bili isti

    ОдговориИзбриши
  4. Muskarci su snazniji,visi,u nekim naucnim eksperimentima se utvrdjivali cak i da su muskarci pametniji od zena..
    -Sem toga muskarcima nije problem da naprave dete,a zenama jeste i to mnogo veliki problem da rode dete.. Zato imajte postovanja prema zenskim osobama,i naravno u nekim situacijama im treba popustiti.

    ОдговориИзбриши
  5. Jadni vi muskarci...pravo mi se sazalilo��

    ОдговориИзбриши
  6. "да је најбољи начин да нарушите равноправност да инсистирате на једнакости". Ovo je dosta prisutno u drustvu, ja bih reko.

    ОдговориИзбриши